14 تير 1397 13تیر ماه به عنوان روز ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان از سال 1383 با تصویب شورای محترم فرهنگ عمومی کشور تعیین و در تقویم ثبت گردیده است.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان شهدای خلیج فارس گفت : بیماریهای مشترک انسان و حیوان گروهی از بیماریهای عفونی هستند که به طور طبیعی از حیوان به انسان منتقل می شوند . مهم ترین خطر انتقال از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم با حیوان ، فرآورده ها (گوشت ،شیر ،تخم مرغ ،و...) و محیط زندگی آن ها وجود دارد.
الهام عربی افزود : شیوه های انتقال بیماری از حیوان به انسان متعدد هستند . در بعضی موارد بیماری از طریق تماس فیزیکی و نوازش حیوان منتقل می شود . موادغذایی و تماس انگشتان و دهان به محیط آلوده توسط حیوان بیمار نیز موجب سرایت بیماری خواهد شد.
وی ادامه داد تب مالت ، آنفولانزای پرندگان ، تب های خون ریزی دهنده ، تب کریمه کنگو ، هاری ،ابولا ،توکسوپلاسموز از جمله بیماریهای مشترک انسان و حیوان می باشند . یکی از این بیماری های خطرناک تب کریمه کنگو می باشد.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان شهدای خلیج فارس اظهار داشت که ویروس تب کریمه کنگو عامل بیماری ویروسی بسیار حاد و خطرناکی است که احتمال فوت ناشی از آن به 40 درصد می رسد.ویروس عموما از طریق کنه ناقل یا تماس با خون و بافت بدن دام های آلوده به انسان منتقل می شود.البته ابتلای بین انسانی نیز از طریق تماس سیستم با خون و ترشحات بدن بیمار امکان پذیر است .
این کارشناس ادامه داد هیچ واکسنی در حال حاضر برای مقابله با تب کریمه کنگو برای انسان و حیوان وجود ندارد.
سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان شهدای خلیج فارس عنوان کرد که یکی دیگر از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان تب مالت و ابولا می باشد.ابولا بیماری وخیمی است که ویروس این بیماری از طریق حیوانات به انسان منتقل می شود و سپس در جمعیت انسانی تکثیر می یابد.
ایشان همچنین تصریح کرد که هنوز درمان قطعی این بیماری شناخته نشده و مهمترین اقدام ، پیشگیری و کنترل بیماری در جوامع است.
وی اشاره نمود که برای کاهش انتقال بیماری از حیوان به انسان باید به چند نکته مهم توجه کرد :
پرهیز از کشیدن صورت روی بدن حیوان
شستشوی دست ها بلافاصله پس از تماس با حیوان
اجتناب از دست زدن به حیوانات ولگرد و غیرخانگی
استفاده از لباس و دستکش مناسب در زمان ذبح دام(تب کریمه کنگو)
جوشاندن شیر و مصرف نکردن فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه (تب مالت)
در صورت نیش پشه یا دیگر حشرات ، شستشوی محل با آب و صابون
جمع آوری صحیح زباله ، مبارزه با موش ها و استفاده از توری و پشه بند بهداشتی
درمان ضدانگل دوره ای حیوان خانگی (سگ) ، رعایت بهداشت فردی و نیز ضدعفونی کردن سبزیجات مصرفی از موارد پیشگیری هستند.
انتهای پیام/ر.ک 4070
|